Ābolu strūdele

Apollo
1 komentārs

Nepieciešams:

joana hard

joana hard

Foto: CC Licence

Pildījumam:

1 kg ābolu
250 g rozīņu
1 citrona sula
6 ēdamkarotes cukura
kanēlis
pūdercukurs

Mīklai:

250 g miltu
1 ola + 1 olas dzeltenums pārsmērēšanai
120 g ūdens
1 ēdamkarote eļļas
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

No miltiem, ūdens, sāls un olas pagatavo mīklu, saveļ mīklu kamolā, pārsmērē ar eļļu, atstāj uz 30 minūtēm.

Ābolus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlītēs un apslaka ar citronu sulu.

Mīklu izveltnē tik plāni, cik vien iespējams, uz mīklas uzliek ābolus, uzkaisa rozīnes, cukuru un kanēli, satin rullī. Mīklu liek uz cepamplāts, pārsmērē ar olas dzeltenumu, sadursta ar dakšiņu, cep 190 grādos 40 minūtes. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

21.08.2017
Ienākt apollo.lv