Ābolu un auzu pārslu kraukšķis

Apollo
13 komentāri

Nepieciešams:

Ābolu un auzu pārslu kraukšķis

Foto: Panthermedia/Scanpix

  • 1 kilograms ābolu
  • 200 grami baltā cukura
  • 200 grami + 1 ēdamkarote miltu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 100 ml ūdens
  • 200 grami ātri vārāmo auzu pārslu
  • 200 grami brūnā cukura
  • 1/4 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes cepamās sodas
  • 100 grami sviesta

Pagatavošana:

Cepeškrāsni liek sildīties uz 175 grādiem.

Ābolus nomazgā, notīra mizu un izņem serdi. Sagriež šķēlītēs. Kārto cepamajā traukā. 

Traukā sajauc kopā balto cukuru, vienu ēdamkaroti milti un kanēli. Pārber pāri ābolu šķēlītēm. Vienmērīgi lej virsū ūdeni.

Atsevišķā traukā sajauc kopā auzu pārslas, atlikušos miltus, brūno cukuru, cepamo pulveri, cepamo sodu un izkausētu sviestu. Ber virsū āboliem.

Cepeškrāsnī visu cep 45 minūtes.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

21.11.2017
Ienākt apollo.lv