Alus maize

Apollo
30 komentāri

Nepieciešams:

Alus maize

Foto: RosieTulips, CC BY-NC-ND 2.0

  • 600 grami miltu
  • 50 grami smalkā cukura
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 350 ml alus
  • 50 grami sviesta

Pagatavošana:

Cepeškrāsni liek sildīties uz 180 grādiem. Ietauko trauku, kurā cepsies maize.

Lielā bļodā kopā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pielej klāt alu un ar koka karoti rūpīgi samaisa.

Izkausē sviestu un pusi no tā lej ietaukotajā pannā. Pa virsu lej mīklu un tai virsū atlikušo sviestu.

Cepeškrāsns vidū cep apmēram 50-60 minūtes. Virspusei vajadzētu būt brūnai un kraukšķīgai.

Kad maize ir gatava, piecas minūtes ļauj tai atdzesēties un pasniedz nekavējoties.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.11.2017
Ienākt apollo.lv