Apgrieztā zemeņu kūka

Apollo
5 komentāri

Nepieciešams:

Apgrieztā zemeņu kūka

Foto: Publicitātes foto

  • 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 170 g cukura
  • 1 ola
  • 150 g paniņu
  • 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
  • 160 g «Dobeles dzirnavnieka» miltu «Ekstra»
  • 5g cepamā pulvera (3/4 tējk.)
  • 50 g baltās šokolādes
  • 200 g zemeņu
  • pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni līdz 185 grādiem. 20 cm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru un maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.

Lielā bļodā sakuļ sviestu kopā ar cukuru līdz izveidojas krēmīga gaiša masa. Pievieno olu un turpina putot vēl 2 minūtes. Pielej vaniļu un iemaisa. Tad trīs daļās pievieno paniņas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Sakapā balto šokolādi, pievieno un sama.

Formas apakšu noklāj ar sagrieztām zemenēm (100 g). Gatavo mīklu lej pannā pa virsu ogām. Cep krāsnī 25-30 minūtes, līdz iedurot kūkā ar nazīti, tas iznāk ārā tīrs. Pēc cepšanas vismaz 30 minūtes ļauj kūkai atdzist. Apgriež to. Pasniedz pārbērtu ar pūdercukuru un atlikušajām svaigajām zemenēm.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.06.2017
Ienākt apollo.lv