Ātri un garšīgi: Mājās marinēti šampinjoni

Apollo
10 komentāri

Nepieciešams:

Ātri un garšīgi: Mājās marinēti šampinjoni

Foto: Panthermedia/Scanpix

  • 1 kilograms šampinjonu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 4 lauru lapas
  • 4 smaržīgie pipari
  • 1/2 sarkanās paprikas
  • 1 sīpols

Pagatavošana:

Šampinjonus notīra un noskalo. Ber katlā un pa virsu lej ūdeni. Vāra apmēram 10 minūtes.

Tikmēr otrā katliņā gatavo marinādi. Lej puslitru ūdens, pievieno sāli, cukuru, lauru lapas un piparus. Kad uzvārījies, turpina vārīt vēl piecas minūtes. Pievieno etiķi un ļauj atdzesēties.

Šampinjonus nokāš un kopā ar gabaliņos sagrieztu papriku, sīpolu un ķiplokiem liek burciņās, virsū lej marinādi.  Liek virsū vāku un uz nakti liek ledusskapī, kad ir atdzisis.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.11.2017
Ienākt apollo.lv