Baltmaizes sacepums ar rabarberiem vaniļas mērcē

Apollo
12 komentāri

Nepieciešams:

Maizes sacepumu var pasniegt karstu ar saldējumu vai ogu mērci

Maizes sacepumu var pasniegt karstu ar saldējumu vai ogu mērci

Foto: http://www.flickr.com/photos/97856361@N00/8423012006/in/photolist http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

500 g baltmaizes
500 g rabarberu
200 g cukura
6 olas 
1 l piena
vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Maizi sagriež gabaliņos un apgrauzdē krāsnī.

Rabarberus mizo un sagriež. 500 ml piena sajauc ar pāris ēdamkarotēm cukura, vaniļas cukuru, 2 olām un 4 olu baltumiem.

Ietaukotā cepamtraukā (cepamtrauku var ietaukot un izkaisīt ar rīvmaizi) liek pusi no baltmaizes, virsū liek rabarberus, pārkaisa ar 150 g cukura, tad atkal maizi. Kārtojumu pārlej ar piena maisījumu. Cep 180 grādos 30 minūtes.

Vaniļas mērcei 4 olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru, sajauc ar nelielu piena daudzumu, lai masa būtu šķidra. Uzvāra 500 ml piena, pieliek šķipsniņu sāls, karstā iejauc olu dzeltenumus, samaisa un noņem no uguns, atdzesē.

Maizes sacepumu pasniedz atdzisušu ar aukstu vaniļas mērci.
 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

24.11.2017
Ienākt apollo.lv