Bezē cepumi un ziedkāposti grieķu gaumē - Michelin šefpavāru receptes Attēlu galerija

Apollo
5 komentāri

Nav šaubu, ka pasaulē labākie pavāri meklējami restorānos, kuru lepnums ir nopelnītās Michelin zvaigznes. Viņu gatavotos gastronomiskos meistardarbus ir iespējams nobaudīt restorānos visā pasaulē. Taču šoreiz dažas Michelin zvaigznes ir nolaidušās tuvāk zemei.

Bezē cepumi un ziedkāposti grieķu gaumē - Michelin šefpavāru receptes 3 attēli Atvērt

Foto: Publicitātes foto

Pasaulē vadošais sadzīves tehnikas gigants Samsung izveidojis interesantu projektu – Samsung Club des Chefs, kura ietvaros sadarbojušies trīs Michelin šefpavāri. Lai iedvesmotu ikvienu, kuru interesē kulinārija un tās sīkākās nianses, pavāri Mišels Truagruā no Francijas, Kristofers Kostovs no ASV un Eriks Trošorns no Francijas vairākās pasaules metropolēs – Ņujorkā, Seulā un Berlīnē – ir demonstrējuši kulinārijas meistarklases, atklājot dažādus veidus, kā iespējams pagatavot veselīgu ēdienu. 

Projekta ietvaros viņi kopā ar Samsung ir radījuši jauna koncepta augstas klases virtuves tehniku, bet, kas vēl interesantāk, arī plašākai publikai atklājuši vairākas savas receptes. Šeit piedāvājam vairākas godalgoto šefpavāru receptes.

Bezē cepumi

Samsung Club des Chefs dalībnieka, Michelin godalgotā pavāra Mišels Truagruā recepte

Sastāvdaļas 25 bezē cepumiem:

  • 250g olu baltumu (apm. 7 baltumi)
  • 250g pūdercukura
  • 250g cukura
  • 25 gab. lazdu riekstu

Būs nepieciešams:

Nerūsējošā tērauda ēdienu formiņas 6 cm diametrā;

1 kūku dekorētājs ar uzgali 1.8 cm diametrā.

Gatavošana:

  1. Olu baltumus ielej bļodā un puto, kamēr baltumi kļūst stingri, tad pievieno pūdercukuru un puto, kamēr masa kļūst ļoti stingra. Tad pievieno cukuru un puto mazā ātrumā. Kad masa ir gatava, to ievieto kūku dekorētājā ar uzgali.
  2. Cepešpanna jāpārklāj ar cepampapīru. Ēdienu formiņas novieto vienu otrai blakus uz cepešpannas. Tad spied saputoto olu baltumu formiņās vienmērīgā daudzumā tā, lai augšā veidojas spice. Katrā spicē ieliec lazdu riekstu.
  3. Cep 90 grādu temperatūrā ventilatora režīmā 40 minūtes.
  4. Atdzesē un izbaudi vieglos un gaisīgos cepumus!

Ziedkāposti grieķu gaumē – Grecque de Choux Fleur

Samsung Club des Chefs dalībnieka, Michelin godalgotā pavāra Eriks Trošorns recepte

Sastāvdaļas :

  • 1 baltais ziedkāposts
  • 1 violetais ziedkāposts
  • 0.01l saldais krējums
  • 0.02 kg sīpols
  • 0.1 kg svaigs fenhelis
  • 4 ķiploku galviņas
  • 0.2l olīvu eļļa
  • 0.2l baltvīns
  • 0.5l dārzeņu buljona
  • 1 citrons
  • 1 koriandrs
  • koriandra sēklas
  • balto piparu sēklas
  • fenheļa sēklas
  • kurkuma pulveris
  • sautētas gailenes dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Sagriežam balto ziedkāpostu mazos gabaliņos.
  2. Ziedkāpostu atgriezumus sautējam karstā ūdenī, atdzesētus sablendējam kopā ar saldo krējumu tā, lai izveidojas vienmērīgs biezenis.
  3. Sakapājam sīpolu, fenheli un ķiploku. To visu sautējam olīveļļā. Kad dārzeņi ir karsti, pievienojam baltvīnu un pasautējam vēl 5 minūtes. Šī būs marināde.
  4. Dārzeņu buljonam pievienojam garšvielas un baltos ziedkāpostus, vārām uz lēnas uguns 25 minūtes.
  5. Ziedkāpostus nokāšam, izņemam pievienotās garšvielas un pievienojam kurkumu. Ziedkāpostus ieliekam marinādē un noglabājam ledusskapī.
  6. Blanšējam violeto ziedkāpostu vārošā sālsūdenī. Pēc tam to aplejam ar aukstu ūdeni un noslaukām - ziedkāpostam jābūt vēsam.
  7. Taisām citronu želeju. Ūdeni ar cukuru un sāli vārām, pievienojam želatīnu, citronu sulu un citronu šķēlītes. Kad viss pievienots, to ievietojam ledusskapī uz divām stundām.
  8. Ziedkāpostus izņemam no marinādes un blenderējam marinādi ar olīveļļu, pievienojot sakapātu koriandru.
  9. Pasniegšana: ziedkāpostu biezeni liekam uz šķīvja kopā ar ziedkāpostu gabaliņiem un sablenderēto marinādi. Virsū uzliekam aptuveni vienu tējkaroti citronu želejas. Dekorējam ar koriandru, svaigiem dārzeņiem un sautētām gailenēm. Pašās beigās visu apsmidzinām ar svaigu citronu sulu. 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

21.07.2017
Ienākt apollo.lv