Biezpiena kēkss

Apollo
13 komentāri

Recepte no grāmatas «Latvijā iecienīti ēdieni».

Biezpiena kēkss

Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 250 grami sviesta
  • 300 grami biezpiena
  • 250 grami cukura
  • 500 grami kviešu miltu
  • 4 olas
  • 1/2 glāzes rozīņu
  • 1 citrons
  • 3/4 tējkarotes dzeramās sodas
  • sāls
  • 1 glāze pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes dzērveņu sulas

Pagatavošana:

Sviestu saputo ar cukuru, putojot pakāpeniski pievieno olas un sarīvētu citrona miziņu. Pievieno 1/2 citrona sulu, samaltu biezpienu, rozīnes, sāli, izsijātus miltus, citrona sulā izšķīdinātu sodu.

Iejauc mīklu, liek ietaukotā veidnē un cep mērenā karstumā apmēram 50 minūtes. 

Pūdercukuru sajauc ar dzērveņu sulu. Kad kēkss ir gatavs, pārklāj to ar glazūru. Apžāvē siltā cepeškrāsnī.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.11.2017
Ienākt apollo.lv