Brokastu siera pīrādziņi

Apollo
0 komentāru

Brokastu siera pīrādziņi

400 g kviešu miltu, 20 g rauga, 20 g sviesta, 200 g ūdens, sāls, cukurs, 300 g brokastu siera ar zaļumiem, 1 ola.

Miltus iesijā bļodā, vidū izveido bedrīti, kurā iedrupina raugu un pielej nedaudz remdena ūdens, samaisa ieraugu un raudzē 25 minūtes. Pēc tam pievieno atlikušās sastāvdaļas un visu mīklu kārtīgi samīca un raudzē vēl stundu. Brokastu sieru sajauc ar olu, pievieno zaļumus un veido viendabīgu masu. Mīklu izrullē, veido pīrādziņus, apziež ar olas dzeltenumu un cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.

«Dzintara» krabju krēmzupa

2 kārbiņas siera «Dzintars» ar krabjiem, 6 krabju nūjiņas, 100 g selerijas kātu, sviests cepšanai, zaļumi, 150 g vistas buljona.

Seleriju kātus griež plānās šķēlītēs un katlā sviestā apcep. Pievieno buljonu un uzvāra, tad iemaisa sieru un ļauj uzvārīties. Zupas tasītēs liek sagrieztas krabju nūjiņas, lej zupu un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Buljona daudzumu var arī palielināt, tad zupa jāiebiezina ar kartupeļu miltiem.

Salāti ar siera «Dzintars» mērci

1 liela salātu galviņa.

Mērcei: kārbiņa kausētā siera, pusglāze saldā krējuma, 1 tējk. citrona sulas, sāls, baltie pipari, 1 ēdamk. sakapātu kārveļu, 1 ēdamk. estragona.

Salātu galviņu sadala, lapas nomazgā, nosusina, saplūkā, liek salātu traukā. Gatavo mērci: kausēto sieru sakuļ viendabīgā masā ar krējumu, pievieno citrona sulu, kārveles, estragonu, piparus, sāli, samaisa. Ar šo mērci pārlej salātus. Tos pasniedz pie gaļas ēdieniem.

Lasis ar siera «Dzintars» mērci

3 biezas šķēles svaiga laša, 1 ēdamk. zivju garšvielu, 1 sīpols, 1 citrons, ūdens.

Mērcei: 1 kārbiņa «Dzintara», pusglāze salda krējuma, 1 anšova fileja, 1 marinēts gurķis, 1,5 tējk. kapera, 1,5 ēdamk. pētersīļu zaļumu, 1 tējk. citrona sulas, pipari, sāls.

Rotāšanai: pētersīļu zaļumi, tomātu un gurķu šķēles.

Lasi kopā ar citrona un sīpola šķēlēm pārlej ar ūdeni, pievieno garšvielas un sautē gatavu. Ļauj atdzist, izņem no novārījuma, kārto uz lēzena šķīvja, ieliek ledusskapī.

Gatavo mērci: «Dzintaru» samaisa ar saldo krējumu, pievieno sasmalcinātu anšovu fileju, sarīvētu gurķi, kaperus, pētersīļus, citrona sulu, piparus, sāli, rūpīgi samaisa un pārlej laša fileju. Rotā ar pētersīļu zaļumiem, tomātu un gurķu šķēlēm.

Šos ēdienus no «Rīgas piensaimnieka» siera piedāvā restorāna «Raibais balodis» šefpavārs Uldis Krebs.

Sākot ar jūniju, «Valtera un Rapas» grāmatu veikalos būs nopērkama īpaša pavārgrāmata «Četri gadalaiki ar sieru». Īpaša tāpēc, ka tā ir veltīta ēdieniem, kuru gatavošanā izmantoti Latvijā ražotie sieri. 187 lappušu biezajā grāmatā ir apkopotas mājsaimnieču praksē pārbaudītas un viegli pagatavojamas siera ēdienu receptes, kā arī Rīgas lielāko restorānu šefpavāru un «Siera kluba» biedru receptes. Katrā no tām ir norādīts, kāds siers ir izmantots, un Latvijā tiešām ir daudz siera šķirņu ar labām garšas un kulinārijas īpašībām. Siera pavārgrāmatā vairāk nekā 400 publicētajās receptēs uzzināsit, cik dažādus salātus, sviestmaizes, zupas un buljonus, mērces, kūkas un cepumus un desertus, nemaz nerunājot par pamatēdieniem, piemēram, dārzeņu kārtojumu ar «Talsu rituļa» cepurīti, var pagatavot no šī vērtīgā produkta — siera.

Izdevuma cena grāmatu veikalos — nedaudz virs Ls 6.

 

Brokastu siera pīrādziņi

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

17.10.2017
Ienākt apollo.lv