Brokoļu un kuskusa zupa

Apollo
9 komentāri

Pamēģinām latviešu virtuvei netipiskāku zupu!

Brokoļu un kuskusa zupa

Foto: http://www.flickr.com/photos/moirabot/with/5150205525/

Vajadzīgs:

  • 7 krūzes dārzeņu buljona
  • 1 krūze kuskusa
  • 1 brokolis (var arī lietot pusi uz pusi ar ziedkāpostu)
  • 4 gabaliņi saulē kaltētu tomātu (turētu eļļā)
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • pāris kātiņi zaļo loku
  • šķipsniņa kaltēta čili pipara pārslu
  • sāls pēc garšas

Gatavojam:

Katlā uzvāra buljonu, kam pievienotas čili pipara pārslas (var lietot sasmalcināto, pulverveida vai arī svaigu) un olīveļļa, kā arī sāls, ja nepieciešams.

Kad buljons uzvārījies, to noņem no uguns. Buljonā iemaisa kuskusu. Pēc brīža pievieno mazās ziedkopiņās sadalīto brokoli (un ziedkāpostu). Maisījumu nevāra - visam pietiks karstuma - turklāt brokoli nevajag pārvārīt.

Zupu lej šķīvjos un pirms pasniegšanas virsū uzkaisa sagrieztus lociņus un saulē kaltētos tomātus.

Tie, kuri vēlas garšu papildināt, var pasniedzot pielikt kādu gabaliņu mīkstā kazas siera.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

19.11.2017
Ienākt apollo.lv