Cepelīni

Apollo
0 komentāru

Sastāvdaļas:

Kartupeļu masai:

  • 1 kg zaļu kartupeļu
  • 3–4 vārīti kartupeļi
  • sāls

 

Pildījumam:

  • 300 g cūkgaļas
  • 100 g liellopa gaļas
  • 1 karote skāba krējuma
  • sīpoli pēc saviem ieskatiem
  • majorāns, pipari, sāls u. c. garšvielas

 

Pagatavošana:

Nomizotus kartupeļus sarīvē un nospiež sulu. Šķidrumu neizlej, bet gan pagaida, līdz nostājas ciete. Tad šķidrumu nolej, bet cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Vārītos kartupeļus samaļ. Zaļos, vārītos kartupeļus un cieti samaisa, pieber sāli un labi izmīca. Ņem aptuveni pa 80 g mīklas, saplacina, uzliek pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī. Vāra aptuveni 20–25 minūtes, uzmanīgi pamaisot.

Pildījuma pagatavošana: Gaļu samaļ vai ļoti smalki sakapā, pieliek krējumu, pieber garšvielas. Visu samaisa. Pildījumu var gatavot arī no sēnēm vai biezpiena.

Ar gaļu pildītus cepelīnus tradicionāli ēd ar sacepta speķa, kausēta sviesta vai krējuma mērci.  

Cepelīni

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

Receptes

Vairāk

eKlase

29

2015. gada 29. janvāris

Vārda dienas

Valērijs, AivarsVelerjans, Valerjāns, Valerjans, Valerijs, Valerijāns, Valerijans, Valeriāns, Valerians, Bils, Billijs, Bille, Aivārs, Aivalds

Laika ziņas

Vairāk
Mākoņains
Rīga pašreiz +1 ℃
Mākoņains

Vējš: 5 m/s

Saule lec: 08:27
Saule riet: 16:45
Dienas ilgums: 8:18

Valūtu kursi

29.01.2015
Ienākt apollo.lv