Cepetis ar dārzeņiem

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:

  • 800 g liellopa filejas
  • 4 tomāti
  • 3 sīpoli
  • pētersīļu zaļumi
  • 2 ēdamk. sviesta
  • 200 ml vermuta vai sausā baltvīna
  • 250 ml «Knorr» gaļas buljona
  • 600 g kartupeļu
  • brokolis
  • 2 burkāni
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 150 g krējuma kulinārijai
  • ēdamk. sezama sēklu
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana:

Fileju no augšpuses gareniski iegriež. No ārpuses un griezuma vietu ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.

Sasmalcina tomātus, pētersīļu lapiņas. Notīra un sasmalcina sīpolus. Tomātus un sīpolus sajauc ar pētersīļa lapiņām, iepilda gaļas griezumā.

Filejas griezumu aizšuj ar kulinārijas diegu vai arī notin ar to. Gaļu no visām pusēm apcep sakarsētā sviestā. Filejai pārlej vermutu vai vīnu un buljonu. Gaļu sautē zem vāka 45 minūtes.

Kartupeļus ar visu mizu novāra gandrīz gatavus, pārlej ar aukstu ūdeni un notecina. Katru kartupeli pārgriež uz pusēm, pārziež ar olīveļļu, pārkaisa ar sezama sēklām un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 15 minūtes.

Brokoļus un burkānus notīra, sagriež gabaliņos un iztvaicē.

Gatavo fileju izņem, šķidrumu izkāš, tam pievieno krējumu, sāli, piparus un uzvāra. Gaļu sagriež šķēlēs un pārlej ar mērcīti.

Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, tvaicētajiem dārzeņiem.

Cepetis ar dārzeņiem

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

17.10.2017
Ienākt apollo.lv