Cēzara salāti ar vistu

Apollo
14 komentāri

Nepieciešams:

Cēzara salāti ar vistu

Foto:http://www.flickr.com/photos/greatbritishchefs/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

300 g romiešu salātlapu
300 g vistas filejas
eļļa cepšanai
200 g Parmas siera+100 g pārkaisīšanai
4 anšovu filejas
3 olu svaigi dzeltenumi
1 ēdamkarote Vorčesteras mērces
ēdamkarote citronu sulas
1 ēdamkarote cukura
200 ml olīveļļas
3 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
sāls
4 šķēles tostermaizes

Pagatavošana:

Mērcei olīveļļļu blendē kopā ar anšoviem, rīvētu sieru, sāli, pipariem, citrona sulu, cukuru, ķiploku, Vorčesteras mērci un olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumu vietā var ņemt 2 ēdamkarotes majonēzes. Sablendētā masā iejauc sinepes.

Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apcep olīveļā gatavas, sāla un piparo. Vistas fileju var grillēt veselu, gatavu sagriezt strēmelītēs.
Tostermaizi sagriež gabaliņos, apbrūnina cepeškrāsnī vai uz pannas.

Traukā saplucina salātlapas. Vistas filejas un daļu grauzdiņu iemaisa mērcē. Salātlapām pārlej mērci, virsū liek atlikušos grauzdiņus un rīvētu sieru.
 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

21.11.2017
Ienākt apollo.lv