Cukīnī un šķiņķa mērce ar «Cannelloni» makaroniem

Apollo
0 komentāru

Divus vidēja izmēra cukīnī (ja nav nācies saskarties ar šo ēdamo — cukīnī izskatās pēc tumši zaļa kabača) sagriež pusripiņās un apmaisa ar sāli, maltiem melnajiem pipariem un olīveļļu. Šķiņķi sagriež strēmelītēs (šī mērce garda arī ar vistas filejas gabaliņiem). Cukīnī ar šķiņķi liek uz pannas un apcep, līdz maisījums ir apbrūninājies. Cukīnī nav jāizcep pavisam gatavs — labi, ja tas vēl būtu saglabājis nedaudz svaiga dārzeņa kraukšķīgumu.

Cukīnī un šķiņķa mērce ar «Cannelloni» makaroniem

Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Paralēli katliņā ieliek vārīties pastu (tieši pie šīs receptes būtu ieteicami «Cannelloni» trubiņveidīgie makaroni). To, cik ilgi tie jāvāra, skatieties vien uz paciņas.

Apceptajiem cukīnī samazina cepšanas temperatūru un pievieno paciņu saldā krējuma. Sāļumam piepilina sojas mērci, asumam — melnos piparus. Pievieno zaļumus pēc gaumes — dilles, pētersīļus, baziliku (vai visu kopā). Garšīgi būs arī, ja bazilika vietā pievienosiet pesto mērci.

Papildu aromātam var piebērt nedaudz cietā Parmas tipa siera.

Nokāstos makaronus kārto šķīvjos un pārlej ar mērci!

Labu apetīti!

Cerams, kopš šā brīža cukīnī būs jums labs draugs :)

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

21.11.2017
Ienākt apollo.lv