Derētu iemarinēt gaļu

Apollo
0 komentāru

No pieredzes var teikt, ka vasara ir ļoti piemērots laiks gastronomiskiem eksperimentiem brīvā dabā, jo ēdēju attieksme pret sīkiem tehnoloģiskiem misēkļiem mēdz būt piedodoša. Svaigā gaisā ir tik laba ēstgriba, ka ar baudu tiks notiesāts arī viss, kas viegli apogļojies vai vēl pasīksts, ēdēju kārajā mutē pazudīs gan pārsālītie, gan sāli neredzējušie kumosi un kur nu vēl tie, kas pārmaiņas pēc būs izdevušies.

Tāpēc, ja gribat vingrināties gaļas marinēšanā un cepšanā uz iesma vai grilēšanā, dariet to tagad. Tad uz Jāņiem būsiet jau iemanījušies un varēsiet cerēt arī uz izlepušas publikas atzinību. Ja vien jums, protams, vajag šo atzinību.

Cūku ribiņas

- tējkarotes balzametiķa sajauc ar 4 tējkarotēm medus, pievieno nedaudz tomātu mērces, saulespuķu eļļas, sarkanos piparus, melnos piparus un sāli pēc garšas. Ribiņas sagriež, ieliek marinādē, trauku pārklāj ar foliju, novieto ledusskapī uz 12 stundām. Kad pagājušas 6 stundas, ribiņas apgroza, lai tās iemarinētos vienmērīgi. Cepšanas ilgums uz grila — 20–30 minūtes no katras puses, cepšanas laikā ribiņas ik pa brīdim pārziež ar atlikušo marinādi.

Jēra gaļa

Marinādei sakapā 2 nelielus sīpolus, 2 ķiploku daiviņas, nedaudz oregano (raudenes) pulvera, 2 ēdamkarotes citronu sulas un 3 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno sāli un piparus. 500 g kubiņos sagrieztas jēra gaļas sajauc ar marinādi, liek ledusskapī, marinē 5 stundas, laiku pa laikam apmaisot. Cep uz iesmiem kopā ar tomātiņiem, sīpoliem, olīvām un, ja vēlas, arī sēnēm.

Cūkgaļas šašliks

500 g cūkgaļas sagriež kubiņos, sasprauž uz cepamajiem iesmiņiem kopā ar maziem tomātiņiem. Iesmiņus sarindo lēzenā traukā, pārlej ar marinādi, kas pagatavota, sajaucot pusglāzi augu eļļas ar svaigu kapātu baziliku, 3 spiedē saspiestām ķiploka daiviņām, sāli un pipariem. Marinē 2–3 stundas. Cep uz grila vai arī pannas.

Maigie vistas iesmiņi

Vistas fileju sagriež strēmelītēs, sasprauž uz bambusa irbulīšiem, liek traukā, uzkaisa sāli un nedaudz cukura, pārlej ar kefīru, marinē 12 stundas. Cep uz grila vai arī pannā nelielā eļļas daudzumā. Var pasniegt karstu vai atdzesētu — auksto uzkodu plates sastāvā.

Aitas gaļas iesmi

500 g aitas gaļas mīkstuma sagriež kubiņos, saver uz iesmiem pamīšus ar citrona gabaliņiem un nenomizotām ķiploku daiviņām. Liek bļodā, pārlej ar olīveļļu, uzkaisa sāli, uz 1–2 stundām patur ledusskapī. Labi garšo kopā ar vārītām pupiņu pākstīm.

Aknu iesmiņi

Vistu akniņas saver uz iesmiņiem pamīšus ar kaltētām labas kvalitātes aprikozēm, kas pārgrieztas uz pusēm, vai lielām gaišajām rozīnēm. Pagatavo marinādi no augu eļļas, majorāna un timiāna. Marinē ledusskapī pusstundu, pēc tam apcep eļļā uz pannas. Pagatavo mērci no pusglāzes ābolu vīna un 3 ēdamkarotēm salda krējuma, nedaudz uztumējot ar miltiem, pēc garšas pievienojot sāli. Iesmiņus saliek mērcē un uzsilda. Pasniedz ar dārzeņu salātiem vai vārītiem rīsiem.

Vistas fileja sojas mērces marinādē

500 g vistas filejas sagriež mazos kubiņos, uzdur uz bambusa iesmiņiem nedaudz atstatu citu no cita. 4 ēdamkarotes sojas mērces sajauc ar biezeni, kas pagatavots no puses paprikas, pievieno neliela citrona sulu, sajauc. Ar šo marinādi pārlej vistas gaļu, tur ledusskapī 90 minūtes, laiku pa laikam iesmiņus apgrozot. Izcep, pasniedz ar vārītiem rīsiem un dārzeņu salātiem.

Trūcīgais šašliks

Vārīto desu vai sardeles sagriež gabaliņos, sasprauž uz iesmiņiem pamīšus ar sīpolu un tomātu ripiņām. Pārslaka ar citronu sulu, kam pievienotas dažas spiedē saspiestas ķiploka daiviņas. Uz kādu laiku patur ledusskapī. Cep uz atklātas liesmas vai grila, pasniedz ar kliju maizi un zaļajām salātu lapām. Ja vēlas, ēd ar kečupu vai majonēzi.

Derētu iemarinēt gaļu

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

17.10.2017
Ienākt apollo.lv