Dzērveņu, bumbieru un ābolu deserts. Konkursa recepte

Apollo
0 komentāru

Konkurss tapis sadarbībā ar Hotel Jurmala SPA

Dzērveņu, bumbieru un ābolu deserts. Konkursa recepte

Foto: Autora foto

Recepte gan piemērotāka ir rudens gadalaikam, taču vēl jo projām veikalos var iegādāties nepieciešamos produktus. Tā ir ļoti viegli pagatavojama, aromatiska, kraukšķīga un reizē sulīga veido neaprakstāmu garšas salikumu.

Sastāvdaļas:
virsai:
100g kviešu milti
150g brūnais cukurs (baltais nederēs, viņam nav tik specifiska garša un arī krāsa nebūs tik karameliska)
1/2 tējk malta kanēļa
1/4 tējk sāls
70g pilngraudu auzu pārslas (tās lielās, kuras salīdzinoši ilgi jāvāra)
40g sasmalcinātu valriekstu
100g sviesta (sagriež gabaliņos)

pildījumam:
2-4 tējk brūnā cukura
1/2 tējk kukurūzas miltu (izmantoju putraimus, no kuriem ikdienā sanāk brīnišķīga brokastu putra)
~680g iztīrītu, nomizotu ābolu, sagriezti aptuveni 2,5 cm kubiņos (vislabāk Latvijas, tādi, kas stingrāki pēc struktūras)
~ 680g bumbieru, arī iztīrīti, nomizoti un sagriezti 2,5cm kubiņos
100g dzērveņu (var izmantot arī brūklenes)

Pagatavošana:

Sagatavo cepeškrāsni uz 190 grādiem.

Gatavo virsu: lielā bļodā sajauc miltus, kanēli, cukuru, sāli, auzu pārslas un riekstus. Sasmalcināto sviestu rūpīgi iemīca miltu masā, līdz veidojas drupačas. Šo bļodu noliek malā, kamēr gatavo pildījumu.

Pildījumam: lielā bļodā sajauc cukuru, kukurūzas putraimus, sagreiztos bumbierus, ābolus un dzērvenes. Liek ietaukotā cepamajā traukā un pārklāj ar iepriekš sagatavoto masu. Es dažreiz abas masas nedaudz sajaucu kopā.

Liek cepties 40-45 minūtes vai, līdz virsa ir zeltaini brūna. Pēc izņemšanas no krāsns atstāj uz 15 minūtēm atdzist pirms servēšanas. Servē deserta šķīvīšos, vislabāk ar plombīra vai vaniļas saldējumu, vai ar vaniļas mērci, vai arī ēd vienu. Garšīgi!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.08.2017
Ienākt apollo.lv