Falšais Zaķis Attēlu galerija

Apollo
16 komentāri

«Apollo» lasītājs Beerdrinkers lasītājiem sūta savu recepti, pēc autora lūguma esam saglabājuši viņa rakstības stilu.

Vakar vēlējos pagatavot kaut ko garšīgu no gaļas.Izvēlējos Falšo Zaķi (tas pats Viltotais Zaķis).

Kas ir falšais zaķis?

Tas pats zaķis, tikai bez ausīm :) Maltas cūkgaļas klaipiņš ar vārītu olu vidū. Agrākajos laikos tas zaķis svēra apm.1 -1,2 kg.

Paliels-ne visiem šķīvī tika tas gabaliņš ar olu. Man bērnībā tas nepatika...nav olas,nav zaķa ...

Tādēļ tagad, eventuāli, ja uzņemtu viesus,es gaļu sadalītu «zaķēnos». Mazāki,bet katram trāpīsies tā šķēle ar olu :)

Ēdiens diezgan ekonomisks un rezultāts lielisks...2-vienā :)

Sastāvdaļas.

(priekš diviem nopietniem ēdājiem-es ar sieviņu nebiju tik nopietns-zaķis palika arī brokastīm-aukstā veidā. Kā aukstā galda ēdiens labākajās pagatavošanas tradīcijās...brokastīs).

1. Cūciņas maltā gaļa,es iepirku ap 550 g. Jābūt ir 100% gaļai !

     (Maximā tiek pārdota «meistara markas» «kotlešu gaļa»-tā nederēs pat suņam...neēdīs. Meistara markas kotlešu masā gaļas procents ir zem 50...tā priekš manis ir mīkla-zinu teoriju par visuma rašanos,bet-Kas «meistara markā» ir dubultā gaļai pievienots,tīri svaram-tas priekš manis ir liels noslēpums (varu minēt-kaučuks? vienreiz mēģināju un izmetu)...nesaprotu.Maximas «meistara marka» varētu noderēt gumijas apavu,galošu ielāpiem...vulkanizācijai. pārtikai nekad...).

2. Ola un viena cieti vārīta,nolobīta ola.

3. Ķiploka 5 daivas (vai puse sīpola).Es izmantoju ķiploku,bet var arī abus.

4. Ķimenes-bišk,kā bildē redzams-brīva šķipsna, malti graudu mellie pipari (tos maļu ēdieniem tieš no dzirnavām, bet var izmantot arī maltus gatavos). Sāls-par sāli nekad nerakstu, tādas nianses aizmirstu, visi tak zin,ka ēdiens ir ar sāli bišk jāapber?

5. pāris karotes kviešu miltu.

Piedevas.

Ko vēlaties. Es-kartupeļus. Vārītus, ceptus,biezenis, vienalga,kā-kartupeļi ies labi.

Zaķēns ir jācep cepeškrāsnī, zaķēnam un kartupelim cepšanas laiks ir vienāds. Elektroenerģija ir padārga-ja cepju zaķēnu-tur pat arī kartupeļus....ekonomiskāk un vieglāk.

Pagatavošana.

Malto gaļu metam bļodā. Turpat iemaucam (sasitam) olu. Sāls, pipari, šķipsna ķimeņu (priekš Ķimeņu nīdējiem-iztiekat bez ķimenēm). Diezgan parupji sagriezti ķiploki (priekš ķiploku nīdējiem-smalki sagriezti sīpoli).

Maisam to gaļu. Sākumā liksies no olas pašķidra-vajag mētāt pret bļodu,viņa savilksies-maltā gaļa ir jāsit...kamēr sanāk viendabīga masa...kukulītis :)

Kukulīša vidū ieliekam vārītu olu, bišk rokās pamīcām, pamētājam,līdz liksies OK

Uz šķīvja uzberam miltus-un «zaķēnu» tur-apviļāt.

Kamdēļ zaķi vajag apviļāt miltos? Milti zaķim cepeškrāsnī aizsargvairogu izveidos-zaķēns mazāk tecēs...bez apviļāšanas miltos,20 % no tās gaļiņas iztecēs taukos...un viņš paliks sauss, zaudēs savu svaru un cilvēcīgo skatu...

Cepeškrāsns tiek uzkarsēta līdz 180

Uz cepešpannas izklājam cepampapīru.Var iztikt bez cepampapīra,tad ir cepešpanna mazliet jāieeļļo- sviests, eļļa, tauki, vng,nederēs mašīneļļa un gutalīns...Es izmantoju cepampapīru dēļ slinkuma-pannu būs vieglāk izmazgāt.

Zaķēnu pannas vidū, pa sāniem, uz pusēm sagriezti kartupelēni,kartupelēni tiek bišk apsālīti-krāsns durvis vairs nevajag vaļā vērt...uz tiem kartupelēniem jau var uzlikt, katram bišk sviesta-kā tas bildē redzams...bet es neesmu pārliecināts, vai tas ir vajadzīgs.

Ēdiens vienkāršs, pagatavošana ātra-40 min never cepeškrāsni vaļā:)

180 grādos cepu 40 minūtes.Vēl 5 minūtes uzmaucu grila režīmu...bet bez tā noteikti var iztikt :) zaķīts jau gatavs būs:)

Zaķēns bišk tā vai tā krāsnī patecēs-to, kas iztecēja (tas nebija vizuāli pievilcīgs,bet garšīgs). Es to zaķa iztecējumu liku uz tupeņiem virsū. To smalkie ļauži var arī nedarīt...

Lai labi.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.11.2017
Ienākt apollo.lv