Fondī receptes ar alu

Apollo
0 komentāru

- Pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pievieno 2 ēdamkarotes ūdens, 1 vidēji lielu sagrieztu puravu un 2–3 sagrieztus seleriju kātus, sasautē, pielej 300 ml gaišā alus. Pannai uzliek vāciņu, samazina liesmu un karsē 10 minūtes. Pārbauda, vai dārzeņi mīksti (ja nav — sautē vēl kādu laiciņu), izkāš dažas karotes sagatavotā šķidruma, piejauc tam 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes, pievieno pannas saturam un maisa 1–2 minūtes. Kad masa sabiezē, to pārlej fondī traukā, pakāpeniski vārot liek klāt 250–300 g rīvēta siera. Kad tas izkūst, var ķerties pie maltītes — ēd siera masā apmērcētas baltmaizes šķēles, kas uzdurtas uz fondī dakšiņām.

- Pagatavo mīklu no 1 glāzes miltu, 300 ml gaišā alus, 2 olām, sāls un maltajiem pipariem, to visu sakuļot viendabīgā masā. Sagriež plānās šķēlītēs cūkgaļas fileju un vistas fileju. Fondī traukā sakarsē augu eļļu, kas piemērota cepšanai. Gaļas gabaliņus uzdur uz fondī dakšiņām, apviļā alus mīklā, iegremdē eļļā un apcep zeltaini brūnus. Līdzīgi var cept arī garneles, zivju filejas, sīpolu riņķīšus, desas gabaliņus u. c. Mīklai pēc savas izvēles var pievienot dažādas garšvielas vai sīki sakapātus svaigus garšaugus. Ja nav speciālā fondī katla un piederumu, var izlīdzēties arī ar parastu kastroli un dakšiņām ar spalu no nekarstoša materiāla vai vienkārši pietiekami gariem iesmiem.

Fondī receptes ar alu

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

19.10.2017
Ienākt apollo.lv