Gardais žuljēns

Apollo
16 komentāri

Nudien gardi!

Gardais žuljēns

Foto: shmnk, CC BY-SA 2.0

Nepieciešams:

  • 500 g jebkāda putna gaļas fileja
  • 300 g šampinjonu
  • 2 nelieli sīpoli
  • 200 g rīvēta cieta siera
  • 200 g saldā krējuma
  • 50 g miltu
  • 30 ml augu eļļas
  • 20 g sviesta
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Smalki sagrieziet sēnes un apcepiet tās pannā bez eļļas, lai no tām iztvaikotu ūdens. Pēc tam pievienojiet augu eļļu un sviestu, smalkos gabaliņos sagrieztu putna gaļas fileju, sāli un piparus. Turpiniet visu cept aptuveni 15 minūtes. Pēc tam pievienojiet sakapātus sīpolus un cepiet vēl 5 minūtes.

Samaisiet saldo krējumu ar miltiem, lai izveidotos viendabīga masa bez kunkuļiem. Pēc tam atsevišķā pannā to uzsildiet līdz vārīšanās temeperatūrai.

Izlieciet gaļu ar sēnēm žuljēna trauciņos, uzlejiet virsū saldā krējuma un miltu masu, bet pa virsu uzberiet sieru. Cepiet 35 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos, kamēr siers iegūst apetītelīgi zeltaini brūnu nokrāsu.

Mielojieties veseli!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

24.04.2017
Ienākt apollo.lv