Garneles ķiploku sviesta mērcē

Apollo
31 komentārs

Nepieciešams:

Garneles ķiploku sviesta mērcē

Foto: Panthermedia/Scanpix

  • 1 kilograms lielu garneļu, notīrītas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote melno piparu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes nesālīta sviesta, mīksta
  • sauja svaigu pētersīļu
  • citrona daiviņas

Pagatavošana: 

Cepeškrāsni liek sildīties uz 175 grādiem.

Garneles kārto cepamajā traukā un pārlej tām pāri olīveļļu, pārkaisa sāli, piparus un uzspiež ķiploka daiviņas.

Cep apmēram 6-8 minūtes vai līdz brīdim, kad garneles kļuvušas rozā.

Izņemot ārā, nekavējoties pievieno sviestu un maisa līdz tas ir izkusis.

Pasniedzot garneles, klāt pielej arī nedaudz sviesta mērces. Pāri pārkaisa sakapātus pētersīļus un pasniedz ar citrona daiviņām.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

18.10.2017
Ienākt apollo.lv