Gatavojam ziemai: Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu un vaniļu

Apollo
26 komentāri

Gardums pie putrām, svaigas vai grauzdētas maizes, izcili noderēs kūkām un ruletēm.

Gatavojam ziemai: Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu un vaniļu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieciešams:

3 kg skābu ābolu
400g iebiezinātā piena ar cukuru (1 kārba)
250g cukura
3 ēdamkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana:

Ābolus mizo un sagriež gabaliņos. Katlā ielej nedaudz (150 ml) ūdens, liek ābolus, vāra, līdz izjukuši. Atceries, ka ābolus vajag maisīt, lai nepiedeg. Gatavus ābolus blendē vai izberž caur sietu.

Ābolu masu liek katlā, pieliek pārējās sastāvdaļas, liek uz uguns, pavāra 7 minūtes, liek burkās, aizvāko un glabā vēsumā.

Šādi pagatavots biezenis nav domāts ilgai glabāšanai. Ja vēlies saglabāt ilgāk, pildi plastmasas trauciņos un liec saldētavā.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

29.05.2017
Ienākt apollo.lv