Gatavojam ziemai: Bumbieru un apelsīnu ievārījums

Apollo
12 komentāri

Rudenī, kad bumbieru pilni koki, tā vien gribas tos saglabāt ziemai – vienalga kā, bet lai ziemā ir. Un šī ir lieliska recepte, kuras ideju aizguvu Portugālē, kur vienā no viesu namiem pasniedza ko līdzīgu. Un tas ne tikai labi garšo, bet – kāda krāsa...

Gatavojam ziemai: Bumbieru un apelsīnu ievārījums

Foto: Armands Meirāns

Sastāvdaļas:

  • 900 g nomizotu bumbieru, sagriezti vidēja izmēra gabaliņos
  • 650 g baltā cukura
  • 200 g gaišā muskavado cukura
  • 2 kanēļa standziņas
  • 1 citrona sula, izspiesta
  • 150 ml apelsīnu sulas (apm. 2 apelsīni), izspiesta

Rezultāts:

  • 1 l ievārījuma

Pagatavošana:

  1. Katliņā liec bumbierus, pārlej ar citrona un apelsīna sulu. Pievieno abus cukurus un kanēļa standziņu.
  2. Uz vidējas liesmas vāri maisot, līdz cukurs izšķīdis. Tad pagriez lielāku liesmu un turpini vārīt, ik pa laikam maisot, līdz masa karamelizējas, kādas 40 minūtes. Gatavību pārbaudi, uz trauciņa uzliekot ievārījumu, bet trauciņu pirms tam ieliekot saldētavā. Ja šķidrums sarecē ātri, tad ievārījums gatavs.
  3. Pildi sterilizētās burkās un aizvāko.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

24.11.2017
Ienākt apollo.lv