Gatavojam ziemai: Tomātu mērce

Apollo
7 komentāri

Nepieciešams:

Gatavojam ziemai: Tomātu mērce

Foto: PantherMedia/Scanpix

3 kg tomātu
3 puravi
100g olīveļļas
čilī
4 selerijas kāti
sāls
pipari
1 cukīni
cukurs

Pagatavošana:

Tomātus blanšē, noņem mizu. Seleriju, puravu balto daļu sagriež smalki, cukīni sarīvē uz rupjās rīves.

Olīveļļā apcep puravus, tad pieliek selerija gabaliņus un cukīni, sautē 10 minūtes, tad pieliek tomātus, čilī (ar vai bez sēklām, atkarībā no tā, cik stipru mērci vēlas) un sautē pusstundu. Pieliek sāli, cukuru un piparus pēc garšas, sablendē viendabīgā masā, vēlreiz uzvāra, pilda burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā.

Variants: Mērcei var pievienot dažādus zaļumus (pētersīļi, baziliks, selerija zaļumi, rozmarīns) pēc izvēles, puravu vietā izmantot sīpolus.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

29.05.2017
Ienākt apollo.lv