Gruzīnu hinkaļi

Apollo
33 komentāri

Nepieciešams:

Gruzīnu hinkaļi

Foto: young shanahan, CC BY-SA 2.0

Mīklai

  • 1,4 kilogrami miltu (1,1 kilograms mīklai, 0,3 kilogrami mīcīšanai un apviļāšanai)
  • 2 olas
  • 450 mililitri silta ūdens

Pildījumam

  • 350 grami maltas liellopu gaļas
  • 350 grami maltas cūkgaļas
  • 1/2 tējkarotes čili piparu
  • 1/4 tējkarotes ķimeņu
  • 2 mazi sīpoli
  • 500 mililitri ūdens
  • sāls

Vārīšanai

  • ūdens
  • sāls

Pagatavošana:

1,1 kilogramu miltu ber lielā bļodā. Pa vidu uztaisa nelielu bedrīti un tur iesit olas. Pievieno 450 mililitrus silta ūdens.  Visu kopā mīca līdz izveidojas viendabīga mīklas masa.

Uz galda virsmas ber atlikušos miltus un izrullē mīklu. Ar burciņu izspiež apļus tā, lai mīkla būtu apmēram centimetru bieza. Katru no aplīšiem atsevišķi izrullē tā, lai veidojas liela apļveida mīkla, kurā likt pildījumu.

Atsevišķā traukā veido hinkaļu pildījumu. Gaļu, garšvielas un smalki sagrieztus sīpolus samaisa kopā. Pievieno gaļai apmēram 25 mililitrus ūdens, samīca. Šo procesu atkārto apmēram 20 reizes līdz ar gaļā iemīcīti 500 mililitri ūdens.

Pa vienai ņem iepriekš sagatavotās apļveida mīklas un liek tajās ēdamkaroti gaļas maisījuma. Malas saņem kopā kā sainīti un rūpīgi aizspiež.

Hinkaļus pa vienam un uzmanīgi liek verdošā sālsūdenī un vāra apmēram 12 līdz 14 minūtes. Vienlaicīgi nevajadzētu vārīt vairāk par 10/15 hinkaļiem. 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.08.2017
Ienākt apollo.lv