Hamburgers

Apollo
23 komentāri

Recepte no Lolitas Šelvahas grāmatas «Fast Food. Gatavo pats!».

Hamburgers

Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams (6 porcijām):

  • 6 burgeru maizītes
  • 350 grami maltas liellopu gaļas
  • 1 sīpols
  • 3 tomāti
  • gurķis
  • salātlapas
  • 6 ēdamkarotes majonēzes
  • 6 ēdamkarotes kečupa
  • sāls, pipari
  • eļļa

Pagatavošana:

Sīpolu sasmalcina un kopā ar sāli un pipariem pievieno maltajai gaļai. Visu sajauc viendabībā masā. Gaļu sadala 6 daļās, katru saveļot bumbiņā.

Katru bumbu saplacina un liek cepties uz sakarsētas pannas ar eļļu. Apcep no abām pusēm.

Tomātus un gurķus sagriež plānās šķēlītēs, salātu lapas noskalo un nosusina.

Katru burgeru maizīti pārgriež uz pusēm, ja nepieciešams. Uz katras no tām kārto vienu ēdamkaroti majonēzes, salātu lapu, pāris tomātu un gurķu šķēles, apcepto kotleti un vienu ēdamkaroti kečupa. Liek virsū maizītes virsējo daļu.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.03.2017
Ienākt apollo.lv