Jāņu pīrādziņi

Apollo
0 komentāru

50 gabaliņi

80 ml olīvu eļļas
1 bunte sīpolloku (lieto apakšējo balto daļu, var izmantot arī sīpolus vai šalotus)
24 daivas smalki sakapātu ķiploku
1 kg spinātu lapu
Muskatrieksts
1 bunte pētersīļu
1 bunte diļļu
500 g Madonas, Raimonda Meldera Līvu pagasta kazas siera
3 olas sakultas
50 g apceptu ciedru riekstu
500 g dzidrināta sviesta

Sakarsētā olīvu eļļā sautē sīpolus, līdz tie mīksti.

Pieliek ķiploku un spinātus un sautē līdz spināti saplok, apmēram minūti.

Pierīvē muskatriekstu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Spinātu masu izceļ uz sieta, notecina lieko šķidrumu.

Masu turpina karsēt, līdz paliek tikai 2 ēd.k. šķidruma, to pievieno spinātu masai.

Sagatavoto masu atdzesē un iemaisa tajā visas pārējās sastāvdaļas.


Veidošana
Izrullētu mīklu izklāj un noziež ar sviestu.
Liek vēl vienu mīklas kārtu uz noziestās kārtas, atkal noziež ar sviestu un tad liek trešo mīklas kārtu.

Sagriež gareniski 6 vienādās sloksnēs.
Uzliek uz sloksnes tējkaroti masas (sk. attēlā) un veido trīsstūrīti, pārlokot mīklu pār pildījumu.
Nogriež izveidoto, liek atkal pildījumu utt.

Sagatavotos trīsstūrīšus liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar pergamenta papīru.

Pīrādziņus apziež ar sviestu un cep krāsnī apmēram 10 minūtes, līdz tie kļūst gaiši brūni.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

17

2017. gada 17. augusts

Vārda dienas

Vineta, OļegsVinita, Vinets, Vinete, Veņa, Venjamina, Venita, Veneta, Ruriks, Roans, Roalds, Rjuriks

Horoskopi

Vairāk

Valūtu kursi

17.08.2017
Ienākt apollo.lv