Jāņu siers

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:

  • 1 kg pilnpiena biezpiena
  • 5 l piena
  • 100 g svaiga krējuma
  • 3 olas
  • 100 g sviesta
  • sāls
  • ķimenes

 

Pagatavošana:

Pienu uzkarsē līdz 90 grādiem. Karstā pienā pamazām ieliek biezpienu.

Lēni maisot karsē uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, līdz atdalās sūkalas.

Masu notecina sietā.

Karsto masu ieliek katlā, pieliek sāli, sviestu, olas, krējumu, ķimenes un pamatīgi samaisa.

Katlu liek uz plīts un karsē ļoti zemā temperatūrā apmēram 3 minūtes. Karsēšanas laiks atkarīgs no tā, cik cietu sieru gribat, jo ilgāk karsē, jo cietāks siers.

Gatavo sieru liek samitrinātā marlē, sasien un tur zem neliela sloga, līdz atdziest.

Jāņu siers

Foto: AFI

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

21

2017. gada 21. oktobris

Vārda dienas

Urzula, SeverīnsUršule, Uršula, Ursula, Taīda, Taisija, Taisa, Taida, Severjans, Severīna, Severins

Horoskopi

Vairāk

Valūtu kursi

21.10.2017
Ienākt apollo.lv