Jāņu siers

Apollo
0 komentāru

Jāņu sieram dažādas receptes, pamēģiniet šo

Jāņu siers

Foto: Apollo

Nepieciešams:

1,0 kg biezpiena
5 l piena
2 olas
50 - 100 g sviesta
50 - 100 g skāba krējuma
sāls
ķimenes

Tātad: pienu uzkarsē līdz 95 grādiem, pastāvīgi maisot, pieliek saberztu biezpienu. No biezpiena skābuma piens pamazām sarec. (Par to nav jāuztraucas.) Ja biezpiens ir salds, tad, lai piens ātrāk sarecētu un labāk atdalītos sūkaliņas, biezpienam pēc saberšanas pievieno rūgušpienu (1/2 l) un samaisa. Kad piens sarecējis un suliņas atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc, ļauj piena receklim nogulsnēties trauka dibenā.

Tad suliņas nolej, biezpiena masu ielej mitrā drānā, maisot un veltnējot pēc iespējas ātrāk notecina suliņas, neļaujot masai atdzist. Pēc tam masu liek katliņā izkausētā sviestā un maisot pa daļām pievieno ar krējumu, sāli un ar ķimenēm sakultu olu. Karsē, līdz masa kļūst viendabīga (īsāku laiku karsējot, siers būs irdenāks, ilgāku - sīkstāks).

Gatavo siera masu liek ar sviestu izziestā apaļā traukā un novieto vēsā telpā zem neliela sloga un nospiež rituļa veidā. Atdzisušu sieru sagriež šķēlēs, sakārto lēzenā traukā un pasniedz ar sviestu, medu, ievārījumu.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

22

2014. gada 22. augusts

Vārda dienas

Everts, RudīteEvarists, Evars, Evarts, Rode, Rodijs, Ruda

Horoskopi

Vairāk

Apollo E-veikali

22

2014. gada 22. augusts

Vārda dienas

Everts, RudīteEvarists, Evars, Evarts, Rode, Rodijs, Ruda

Apollo Izglītība

Laika ziņas

Vairāk
Skaidrs
Rīga pašreiz +10 ℃
Skaidrs

Vējš: 2 m/s

Saule lec: 06:06
Saule riet: 20:46
Dienas ilgums: 14:40

Apollo Tūrisms

Valūtu kursi

22.08.2014
Ienākt apollo.lv