Jāņu siers

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:

Jāņu siers

Foto: Agnese Gulbe/LETA

6 l piena
2 kg biezpiena
1,5 l ūdens
4 olas
250 ml salda krējuma (vai 100 g sviesta)
sāls
ķimenes

Pagatavošana:

Pienu kopā ar ūdeni uzkarsē, noslēdz ļoti mazu liesmu, lai piens nevārās. Karstā pienā pa porcijām drupina biezpienu, nepārtaukti maisot. kad parādās sūkalas un pienu sarauj kopā ar biezpienu, katlu no uguns noņem un masu lej sietā, notecina sūkalas. Olas sakuļ ar krējumu, pieliek ķimenes un sāli. Biezpienu liek katlā, iemaisa olu maisījumu un liek uz uguns, maisot karsē, līdz biezpiens saveļas kamolā (karsēšana notiek tikai dažas minūtes). Biezpienu liek ar sviestu izsmērētās bļodiņās, atdzesē.

 

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

Apollo E-veikali

20

2014. gada 20. oktobris

Vārda dienas

Leonīda, LeonīdsLeonida, Leonide, Leonids, Leonita, Pelageja

Apollo Izglītība

Laika ziņas

Vairāk
Apmācies
Rīga pašreiz +13 ℃
Apmācies

Vējš: 4 m/s

Saule lec: 08:08
Saule riet: 18:08
Dienas ilgums: 10:00

Apollo Tūrisms

Valūtu kursi

20.10.2014
Ienākt apollo.lv