Jogurta kūka

Apollo
15 komentāri

Kristīnes Apsītes konkursam «Mana ģimenes īpašā recepte» iesūtītais darbs. Konkursu rīkoja «Apollo» sadarbībā Philips.

Jogurta kūka

Foto: Autores foto

Tortes cepamo formu izklājiet ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 180 grādu temperatūrai.

Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus kopā ar 20 g cukuru sakuliet stingrās putās. Dzeltenumus putojiet kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojās gaišs krēms.

Iemaisiet riekstus miltos. Sakultos baltumus iecilājiet miltos un iegūto masu pievienojiet krēmam. Lieciet masu formā un cepiet 15 minūtes cepeškrāsnī 160 grādos.

Iemērciet želantīnu. ( Kā izšķīdināt želantīnu: 9 želantīna plāksnītes apmēram uz 15 minūtēm iemērciet 1/2 litrā aukstā ūdens. Pēc tam lieko ūdeni noteciniet un želantīnu izšķīdina ar 2-3 ēd.k. karsta ūdens).

Augļiem ļaujiet notecināties, sulu savāciet. Samaisiet jogurtu ar 80 g medus, citronu sulu un citrona miziņu. Želantīnu iejauciet jogurtā. Putukrējumu sakuliet stingrās putās un iecilājiet jogurtā.

50 ml persiku sulas sajauciet ar atlikušo medu, uzsildiet. Pamazām samitriniet tortes pamatni. Pēc tam to apziediet ar 1/2 jogurta krēma, tortes centrā izkārtojiet ķiršus, bet ārmalā sarindojiet persiku šķēlītes.

Pārklājiet ar atlikušo krēmu un novietojiet uz 3 stundām vēsumā.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.11.2017
Ienākt apollo.lv