Kā pagatavot kraukšķīgus kartupeļu čipsus

Apollo
12 komentāri

Nepieciešams:

Kā pagatavot kraukšķīgus kartupeļu čipsus

Foto:http://www.flickr.com/photos/roboppy/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

kartupeļi
sāls
eļļa

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Kartupeļu škēlītes pārlej ar ūdeni, «nomazgā», liek uz auduma dvieļa, lai liekais ūdens notek.

Sakarsē eļļu, čipsus vāra eļļā, līdz tie mīksti, tad palielina eļļas temperatūru, vāra, līdz čipsi gaiši brūni.

Pastāv otrs variants. Čipsus izvāra eļļā mīkstus, bet ne brūnus, tad tos izņem no eļļas, notecina uz sieta. Kad visi čipsi gatavi, liek tos vārīt otru reizi ļoti karstā eļļā, līdz veidojas brūnums.

Gatavus čipsus pārkaisa ar sāli, ja vēlas, garšvielām.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

22.11.2017
Ienākt apollo.lv