Kafijas siera kūka

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:
Biskvīts:
100 g cukura
120 g sviesta 
kanēlis
340 g selgas cepumu

Sifu Renka

Sifu Renka

Foto: CC Licence

Masa:
500 g Filadelfijas siera
200 g cukura
4 olas
2 ēdamkarotes miltu
vaniļas cukurs
1 citrons

Krēms:
200 g Filadelfijas siera
200 g saldā krējuma 35%
70 ml stipras kafijas  (pēc garšas)

Pagatavošana:

1. Pagatavo kūkas pamatni.
Sasmalcina cepumus, pievieno kanēli, cukuru un uz rupjas rīves sarīvētu sviestu (vēlams pirms tam atdzesēt kārtīgi). Visu sajauc kopā. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 5 minūtes. Pamatni nav nepieciešams loti cieši presēt.

2. Pagatavo masu.
Olas dzeltenumu atdala no baltuma. Baltumus saputo ar cukuru. Filadelfijas sieru sajauc ar olu dzeltenumiem, miltiem, citrona sulu un vaniļu. Gatavai masai piejauc saputotos olu baltumus. Gatavo masu lej uz izceptas cepumu pamatnes un cep 30-40 minūtes 180 grādos. Gatavs būs tad, kad kūkas virsa kļūst vidēji brūna (piena šokolādes krāsā). Gatavo kūku atdzesē.

3.  Pagatavo krēmu.
Novāra stipru biezumu kafiju, nokāš un atdzesē. Filadelfijas sieru sajauc ar saputotu saldo krējumu un piejauc klāt kafiju. Krēmu lej virsū uz atdzesētās kūkas un liek ledusskapī. Vislabāk atstāt uz nakti, lai kārtīgi sastingst.

Dekorēšanai var izmantot dažādus skābākus augļus – dzērvenes, fizāļus utt. labi garšos arī ar avenēm, kazenēm.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

25.11.2017
Ienākt apollo.lv