Kandža sibīriešu gaumē

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:

Kandža sibīriešu gaumē

Foto: Ieva Čīka/LETA

40 l piena kanna
1 kg rauga
7 kg cukura
rjumočka (glāzīte) šķelto zirņu

Pagatavošana:

Kannā ieber cukuru, pamazām lej klāt ūdeni, pieliek izšķīdinātu raugu, zirņus. Ūdeni pielej tik tālu, lai kannā paliek vieta rūgšanai (padomju laika kannai ir tāds sašaurinājums — ūdeni lej līdz sašaurinājumam). Kannu noliek siltā vietā un raudzē apmēram deviņas dienas, kad rūgšanas process beidzas. Atcerieties: rūgšanas laikā nedrīkst aiztaisīt kannas vāku! Sibīrieši izmanto arī plastmasas kannas.

Kad brāga norūgusi, jāatrod tikai aparāts, ar ko procesu novest līdz galam.

Ja nav pieejams aparāts, sibīrieši izlīdzas ar diviem čuguna podiem — vienu uzliek uz uguns, ielej brāgu, otru podu uzliek virsū, starp podiem iemāna caurulīti un podu savienojumu vietu aizzieķē ar mīklu, ko pagatavo no miltiem un ūdens.

Labi garšo, ja gatavo produkciju uzlej uz nelobītiem ciedru riekstiem.

Jauku, radošām idejām bagātu piektdienu!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

20.08.2017
Ienākt apollo.lv