Kanēļmaizītes ar krēma glazūru

Apollo
14 komentāri

Nepieciešams:

Kanēļmaizītes ar krēma glazūru

Foto: Antuanete, CC BY-NC-SA 2.0

250 ml piena
2 olas
100g sviesta
sāls
100g cukura
20g rauga
600g miltu

Pildījumam:

brūnais cukurs
kanēlis
kausēts sviests

Glazūrai:

100g sviesta
200g krēmsiera bez piedevām
100g cukura
vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Siltā pienā iejauc raugu, sāli, cukuru, sviestu, olas, visu sakuļ. Pienā iemīca miltus, mīklai jābūt pastingrai, ja nepieciešams, pieliek vēl miltus. Mīklu liek uzrūgt siltā vietā apmēram uz 30 minūtēm.

Mīklu izrullē plāni garenā plāksnē, pārsmērē ar kausētu sviestu, pārkaisa ar brūno cukuru un kanēli.

Mīklu satin rullī, sagriež gabaliņos, liek uz ietaukotas plāts, atstāj uz 10 minūtēm uzrūgt. Maizītes liek tā, lai uzrūgstot tās būtu cieši kopā.

Cep 200 grādos gaiši brūnas.

Mīkstu sviestu sakuļ ar krēmsieru un cukuru, pieliek vaniļas cukuru. Glazūru maizītēm pārsmērē, kamēr tās vēl siltas.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

11.12.2017
Ienākt apollo.lv