Kapātas rauga mīklas pīrādziņi

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:

  • 500 g kviešu miltu
  • 300 g margarīna
  • 1/2 gl. ūdens
  • 50 g rauga
  • 1 tējk. galda (3%) etiķa
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1–2 olas

 

Pildījumam:

  • 350 g dūmotas cauraugušas cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • smalkie pipari

 

Pagatavošana:

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, iekapā margarīnu, izveido bedrīti, kurā ielej ūdenī izšķīdinātu raugu, sāli, etiķi. Ar nazi iekapā šķidrumu mīklā, pēc tam ar rokām samīca viendabīgā mīklā. 30 minūtes patur vēsumā.

Mīklu izveltnē 3–5 mm biezā plāksnē, ar mīklas ritenīti sagriež vienādos kvadrātveida gabaliņos. Vienu kvadrātiņa stūri pārziež ar sakultu olu, vidū liek pildījumu, nepārziesto mīklas stūri pārliek pāri pildījumam, maliņas viegli piespiežot.

Izveidotos pīrādziņus liek uz sagatavotas plāts, pārziež ar sakultu olu, cep stiprā karstumā (250–280°C) apmēram 10–15 minūtes.

Pildījumam:

cauraugušo dūmoto cūkas gaļu sagriež mazos gabaliņos, sīpolus sasmalcina un kopā ar pipariem iemaisa gaļā.

Kapātas rauga mīklas pīrādziņi

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

22.10.2017
Ienākt apollo.lv