Kartupeļu un žāvētas zivs sacepums

Apollo
7 komentāri

Nepieciešams:

Kartupeļu un žāvētas zivs sacepums

Foto: Hamburger Helper, CC BY-NC-ND 2.0

800g vārītu kartupeļu
200g žāvētas zivs
pētersīļi
100g siera
500ml piena
2 ēdamkarotes miltu
2 ēdamkarotes sviesta
muskatrieksts
sāls
pipari
lauru lapa
pētersīļi

Pagatavošana:

Kartupeļus izvāra ar visu mizu, atdzesē. 

Pannā izkausē sviestu, pieliek miltus. Pannu noņem no uguns, uzlej pienu, ar putu slotiņu kārtīgi samaisa un liek atpakaļ uz uguns. Pieliek sāli, piparus, lauru lapu, uzvāra. Mērcei ļauj padzist, izņem lauru lapu, pieliek šķipsniņu muskatrieksta.

Pusi no mizotiem kartupeļiem liek ietaukotā traukā, virsū žāvētas zivs gabaliņus un sasmalcinātus pētersīļus, tad otru kartupeļu kārtu. 

Visu pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Cep 190 grādos 20 minūtes.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Ienākt apollo.lv