Kliņģeris ar mandeļu pildījumu

Apollo
6 komentāri

Nepieciešams:

Kliņģeris ar mandeļu pildījumu

Foto: http://www.flickr.com/photos/beyond20khz/ http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

300 ml piena
5 olu dzeltenumi
200 g sviesta
200 g marcipāna masas
200 g cukura
500 - 600 g miltu
30 g rauga
1 ēdamkarote vaniļas cukura
50 g mandeļu skaidiņu
1 ola pārziešanai

Pagatavošana:

Siltā pienā izšķīdina raugu, pieliek saputotus olu dzeltenumus, šķipsniņu sāls, pusi no cukura, iemīca miltus. Mīklu liek siltā vietā uzrūgt.

Sviestu saputo ar vaniļas cukuru un cukuru. Uzrūgušā mīklā iemīca sviestu ar cukuru, atstāj uz 20 minūtēm uzrūgt. Tad no mīklas izrullē garu plāksni. Marcipāna masu izrullē plānā kārtā, liek uz mīklas. Mīklu sarullē no garākās malas «desā», veido kliņģeri, liek uz pannas, izklātas ar cepampapīru. Kliņģeri pārsedz ar dvieli, atstāj uz 10 minūtēm uzrūgt. Tad kliņģeri pārsmērē ar  olu, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām, liek cepeškrāsnī 190 grādos, cep līdz zeltainam brūnumam.

Šo mīklu varat cept arī keksa formā.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

25.11.2017
Ienākt apollo.lv