Knapsieriņi

Apollo
0 komentāru

Nepieciešams:

Knapsieriņi

Foto: Evija Trifonova/LETA

1 kg biezpiena
100 gskābā krējuma
sāls
ķimens

Pagatavošana:

Biezpienu samīca ar krējumu, sāli un ķimenēm. No masas veido nelielus konusveida sierus (100 g). Sierus liek uz dēlīša, pārklāj ar marli vai rabarbera lapu, tur siltā telpā pāris dienas, līdz siers pārklājies ar baltu plēvi. Tad sierus liek saulē žāvēt, līdz tas ciets. Cieto sieru var rīvēt, likt uz sviestmaizes vai ēst kā uzkodu pie alus. Ja sieru grib glabāt ilgi, to žāvē labi cietu un uzglabā klētī žāvētos apiņos.

Sieram var pievienot ķiplokus, dilles, papriku.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

Valūtu kursi

05.03.2015
Ienākt apollo.lv