Koča jeb ķūķis

Apollo
0 komentāru

Latvieši jau izsenis ir pazīstami kā liela ēdāju tauta. Labi klāts galds allaž ir bijis mūsu tautas svētku neatņemama sastāvdaļa. Tuvojoties Ziemassvētkiem, kas reizē ir arī nozīmīgi ģimenes svētki, atkal sākam domāt un plānot, ko likt svētku galdā. Lai arī kāda būtu katras ģimenes izvēle, tomēr laikam reti uz kura galda izpaliks tādi tradicionāli Ziemassvētku ēdieni kā zirņi, cepetis un, protams, piparkūkas.

Kaut gan katrai saimniecei ir sava tautisko ēdienu gatavošanas metode, mūsu piedāvātās cienastu receptes var noderēt kā prasmīgām namamātēm, tā arī cilvēkiem, kas ķersies pie svētku cienasta sagatavošanas pirmo reizi. Lai Jums izdodas!

Koča:

Grūbas - 300 g; žavēts speķis - 200 g; sīpoli - 75 g; ūdens - 2 l; sāls - pēc garšas.

Grūbas uzber uz sausas pannas un maisot apgrauzdē spilgti brūnas. Tad katliņā ieber vienu kārtu grūbu, uzliek smalki sagrieztu un ar sīpoliem saceptu speķi, atkal grūbas un speķi, beidzot ar grūbām. Visu pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu, kuram jau sāls ir klāt, un cep bez maisīšanas maizes krāsnī vai cepeškrāsnī, pēc vajadzības lejot šķidrumu klāt. Gatavai kočai jābūt irdenai un pilnīgi sausai. To ēd kā tradicionālo Ziemassvētku ēdienu.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Ienākt apollo.lv