Krāsnī cepti āboli ar kanēli un putukrējumu

Apollo
21 komentārs

Nepieciešams:

Krāsnī cepti āboli ar kanēli un putukrējumu

Foto: Panthermedia/Scanpix

  • 5 āboli
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes kanēļa
  • 1/3 tējkarotes vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Cepeškrāsni liek sildīties uz 180 grādiem.

Ābolus nomazgā, nogriež ābola augšējo daļu jeb «cepurīti» un izgriež serdes. 

Cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru un iekšā kārto ābolus. Katrā no āboliem iekšā ber vienu tējkaroti cukura un 1/2 tējkaroti kanēļa. Liek virsū «cepurītes».

Ābolus liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes.

Tikmēr sakuļ putukrējumu. Lielā traukā lej saldo krējumu, pievieno tējkaroti cukura, vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Visu sakuļ.

Kad āboli ir gatavi, katrā no tiem liek iekšā ēdamkaroti saldā krējumu un pa virsu liek «cepurīti».

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.11.2017
Ienākt apollo.lv