Krēmīgā gaileņu biezzupa

Apollo
17 komentāri

Nepieciešams:

Krēmīgā gaileņu biezzupa

Foto: Panthermedia/Scanpix

  • 450 grami gaileņu
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 50 grami smalki sagriezta sīpola
  • 50 grami svaigu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 600 mililitri dārzeņu buljona
  • 100 mililitri saldā krējuma
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Gailenes notīra un sagriež. Sagriež sīpolus un kopā ar gailenēm viegli apcep sviestā. Pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Pacep vēl dažas minūtes.

Gaileņu masu liek blenderī un sablendē. Liek katlā. Pievieno buljonu un uzvāra. Lej klāt saldo krējumu un vēl nedaudz pavāra. 

Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Iemaisa sagrieztus pētersīļus.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

21.11.2017
Ienākt apollo.lv