Laiks gatavot Ziemassvētku augļu kūku

Apollo
29 komentāri

Nepieciešams:

Laiks gatavot Ziemassvētku augļu kūku

Foto: Dark Dwarf, CC BY-ND 2.0

  • 350 g gaišo rozīņu
  • 350 g tumšo rozīņu
  • 225 g kaltētu ķiršu
  • 110 g sukāžu
  • 225 g brūnā cukura
  • 225 g sviesta
  • 110 g miltu
  • 110 g rīvmaizes
  • 100 g mandeļu
  • 1 citrona miziņa
  • 1 apelsīna miziņa
  • 5 olas
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 0,5 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 150 ml ruma
  • šķipsniņa sāls 

Pagatavošana:

Kaltētās ogas saber bļodā, pārlej ar rumu.

Sviestu saputo ar cukuru, tad pa vienai  pieliek olas. Masai pieliek rīvētu apelsīna un citrona miziņu, garšvielas, miltus un rīvmaizi. Samaisa mīklu, pieliek žāvētos augļus (rumu atstāj) un mandeles.

Mīklu liek ietaukotā formā, cep 160 grādos 1,5 stundas, tad temperatūru nogriež uz 140 grādiem un cep vēl 1,5 stundu.

Gatavu kūku atdzesē, ietin marlē, ko pārlej ar rumu, kur mērcēja augļus un tad ietin folijā, uzglabā vēsumā, ik pa četrām dienām aplej ar pāris karotēm ruma.

Kūku var pasniegt aukstu vai pirms pasniegšanas uz 30 minūtēm ielikt 150 grādos cepeškrāsnī un sakarsēt.

Šo kūku pasniedz ar saputotu krējumu, vaniļas mērci vai saldējumu.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

20.09.2017
Ienākt apollo.lv