Laša pīrādziņi svētku galdam

Apollo
17 komentāri

Apgāds «Zvaigzne ABC» laidis klajā pēc 1921. gada izdevuma sagatavoto grāmatu «Minjonas pavārniecības māksla», kurā iekļautas 1837 receptes latviešu ēdieniem un arī cittautu pavārmākslas šedevriem. Neraugoties uz to, ka grāmata izdota pirms vairāk nekā 90 gadiem, daudz kas no teiktā ir mūsdienīgs un pielietojams ikdienā, un reizē grāmata var kalpot arī kā aizraujoša lasāmviela.

Laša pīrādziņi svētku galdam

Foto: sweetmusic_27, CC BY-SA 2.0

Piedāvājam recepti no šīs pavārgrāmatas:

«Sašūmē 1/4 (100g) mārciņas sviesta, pieliek klāt karoti skāba krējuma un tik daudz miltu, ka mīklu var labi izrullēt.Tad liek to uz maizes galda un izrullē pirksta biezumā. Nu izgriež ar alus glāzi apaļas ripiņas, uzliek virsū smalki sagrieztu, ar pipariem apkaisītu žāvētu lasi, uzkaisa vēl drusku smalki sakapātu cieti novārītu olu un aizspiež pīrādziņus, izveidotus pusmēneša formā, liek uz plātes, apsmērē ar sakulstītu olu un cep puslīdz karstā krāsnī 1/4 stundu gaiši brūnus.»

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Ienākt apollo.lv