Lēcu zupa

Apollo
17 komentāri

Nepieciešams:

Lēcu zupa

Foto: whitneyinchicago, CC BY-SA 2.0

  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 50 grami olīveļļas
  • 2 burkāni, nomizoti un sagriezti
  • 2 seleriju kāti, sagriezti
  • 3 ķiploku daiviņas, saspiestas
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 400 grami konservētu tomātu
  • 400 grami lēcu (sauso)
  • 1,6 litri ūdens
  • 100 grami spinātu, noskaloti un smalki sagriezti
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana:

Lielā zupas katlā uzsilda olīveļļu uz vidēji lielas uguns. Pievieno sīpolus, burkānu un seleriju. Visu apcep un sautē līdz sīpoli kļūst mīksti. Pievieno ķiploku, lauru lapu un baziliku. Cep apmēram 2 minūtes.

Pievieno lēcas, ūdeni un tomātus. Uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai. Samazina uguni un sautē apmēram vienu stundu.

Kad gatavs, iemaisa iekšā spinātus un vāra līdz tie savīst. Pievieno etiķi, sāli un piparus. Pēc garšas var pievienot vēl nedaudz etiķa.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

18.10.2017
Ienākt apollo.lv