Mandeļu nuga

Apollo
28 komentāri

Recepte no Ivetas Bruno grāmatas «Izgaršo Sicīliju!».

Mandeļu nuga

Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 500 grami mandeļu
  • 400-500 grami cukura
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1 citrona sula
  • olīveļļa
  • pēc izvēles - nedaudz kanēļa

Pagatavošana:

Ja mandeles ir nelobītas, tās vispirms aplej ar verdošu ūdeni. Pēc apmēram 10 minūtēm noberž to mizu, vai nu apbružinot ar dvieli, vai arī viegli saspiežot starp pirkstiem. Ievieto cepeškrāsnī 180 grādos uz apmēram 5 minūtēm. Atdzesē.

Pannā ieber cukuru, pievieno ūdeni un pavisam nedaudz svaigi spiestas citronu sulas un, ar koka karoti visu nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns liesmas vāra, līdz cukurs izšķīst un iegūst zeltainu nokrāsu. Uzmanīgi - nepiededzināt un nepārgrauzdēt.

Kas cukurs ieguvis zeltainu nokrāsu, samazina uguns liesmu un pievieno mandeles. Visu kārtīgi izmaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

Iegūto masu kārto uz marmora virsmas, kas iesmērēta ar olīveļļu, vai taisnstūrveida traukā, kas izklāts ar cepamo papīru un, apslakot ar pavisam nedaudz svaigi spiestas citronu sulas, viegli piespiež un nolīdzina vai veido nelielas riekstu masas bumbiņas. Atdzesē.

Kad riekstu masa ir atdzisusi, to sagriež palielos taisnstūrveida gabalos un uzglabā slēgtā stikla traukā sausā un vēsā vietā.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.07.2017
Ienākt apollo.lv