Marinēti baklažāni

Apollo
0 komentāru

Eļļā konservētus dārzeņus var uzglabāt neierobežoti ilgi, tos arī vienmēr var izmantot kā jau gatavus salātus.

Raudene

Raudene

Foto: kfunigraz.ac.at

Nepieciešams:

1 kg baklažānu
4–6 sakapātas ķiploku daiviņas
ēdamkarote raudenes
1/4 litra vīna etiķa
olīveļļa

Pagatavošana:

Šķēlēs sagrieztus baklažānus apsāla un atstāj uz divām stundām, lai sāls izsūc rūgto sulu. Pēc tam tos noskalo un uz piecām minūtēm iemērc vīna etiķī, kam pieliets nedaudz ūdens (baklažāniem jābūt pārklātiem ar šķidrumu).

Šķidrumu nolej un baklažānus pilda lielā stikla burkā, starp kārtām ieberot nedaudz ķiploku un raudenes. Pārlej ar olīveļļu un burku cieši aizvāko.

Konservētus baklažānus var ēst pēc dažām dienām vai uzglabāt mēnešiem ilgi.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

20.11.2017
Ienākt apollo.lv