Mārtiņš Sirmais iesaka: Spāņu kartupeļu omlete Attēlu galerija

Apollo
21 komentārs

Ja pēc Lieldienu olu kaujām vēl palikušas pāri olas, uzcienā ciemiņus ar Otro Lieldienu rīta spāņu kartupeļu omleti.

Mārtiņš Sirmais iesaka: Spāņu kartupeļu omlete 2 attēli Atvērt

Foto: Edijs Pālens/LETA

Tās pagatavošanai nepieciešamas 3 olas, 5 ēdamkarotes rapšu eļļas, 4 lieli kartupeļi, viens liels sīpols, sāls. Uz pannas karstā rapšu eļļā cep smalkās ripās sagrieztus kartupeļus. Kad tie gandrīz gatavi, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un turpini cept, līdz gatavs. Paralēli sakul olas ar sāli, pievieno ēdamkaroti ūdens. Nogriez zemāku temperatūru, ielej olu kulteni pannā, uzliec virsū vāku un cep 4–5 minūtes. Tad izmēģini īpašu TRIKU – mēģini tā apgriezt omleti, lai tā paliktu uz vāka. Pēc tam lēnām ieslidini cepamo atpakaļ pannā. Kad tas veiksmīgi izdarīts, turpini cept omleti gatavu vēl 3–4 minūtes. Ļauj mazliet atdzist, sagriez kā kūku un pārsteidz savus draugus un ģimeni!

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Valūtu kursi

23.11.2017
Ienākt apollo.lv