Medus kūka

Apollo
21 komentārs

Nepieciešams:

Medus kūka

Foto: Andrei Z, CC BY-NC-SA 2.0

  • 2,5 glāzes miltu
  • 0,5 glāzes cukura
  • 100 g sviesta
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • tēlkarote kanēļa
  • 1 tējkarote sodas

Krēmam:

  • 500g skābā krējuma
  • 200g cukura

Pagatavošana:

Medu ar sviestu un cukuru uzkarsē, pieliek sodu, pavāra, līdz masa saputojas. Kad masa nedaudz atdzisusi, to piejauc miltiem, kuros iejaukts kanēlis un pieliek olas. Masu samaisa, tā nav ļoti stingra.

No šī daudzuma 24 cm formā sanāks četras kārtas. Var cept lielākā pannā divas kārtas, kad izceptas, karstas sagriezt uz pusēm.

Mīklu ar eļļainām rokām liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru un vienmērīgi izlīdzina. Ja mīkla ir biezāka (tas atkarīgs no miltiem), tad to izrullē.

Mīklu cep 200 grādos apmēram 8 minūtes.

Krēmam krējumu sajauc ar cukuru. Atdzisušām kārtām apgriež līdzenas maliņas, atgriezumus sadrupina.

Starp kārtām smērē skābo krējumu, kūku pārkaisa ar drumstalām vai riekstiem.

Variants: Vienā kārtā iesmērē skābu ievārījumu.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Ienākt apollo.lv