Menca sinepju mērcē

Apollo
0 komentāru

ecepte sagatavota sadarbībā ar Regīnu Ķeipāni, SIA «Ķieģelītis» šefpavāri

ecepte sagatavota sadarbībā ar Regīnu Ķeipāni, SIA «Ķieģelītis» šefpavāri

Nepieciešams:

  • mencas fileja,
  • burkāni,
  • puravs,
  • brokoļi,
  • sviests,
  • milti,
  • saldais krējums,
  • piens,
  • sinepju sēklas (vai sinepes),
  • sarkanā pipara sēklas,
  • citronu vai laima sula,
  • garšvielas zivij, pipari, sāls.

 

Pagatavošana:

  • mencas fileju nomazgā, nosusina, apslaka ar citronu sulu, pievieno sāli, piparus, garšvielas zivij. Dārzeņus sagriež ripiņās. Burkānus 8minūtes vāra sālītā ūdenī, puravus— 4minūtes.
  • Mērcei izkausē sviestu un apbrūnina miltus, pievieno saldo krējumu un pienu un maisot uz lēnas uguns vāra 15minūtes. Pieliek sinepes un sakapātas sarkanā pipara sēklas, mazliet pavāra.
  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C. Zivi ieliek ieeļļotā formā, virsū kārto burkānus, puravus, brokoļus, uzlej mērci un cep 15minūtes. Kad gatavs, kārto uz šķīvja kopā ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņiem.

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

23.10.2017
Ienākt apollo.lv