Mutē kūstošās mandeļu maizītes

Apollo
0 komentāru

Rīdziniece Ilze šo recepti atvedusi no Itālijas. Tur smalkos restorānos šo kūku dēvē operas varones «Toskas» vārdā. Taču tās mutē kūstošās maizītes, kas tiekot pasniegtas itāļu mājās svētdienu vakaros, nebūt neatgādina visnotaļ traģisko dziedājumu.

Nepieciešams:

  • 100 grami saldkrējuma sviesta (var arī kādu treknāku margarīnu)
  • 150 grami cukura
  • 2 olas
  • 400 grami piena
  • 0,5 kg kviešu miltu
  • 2–3 tējkarotes cepamā pulvera

 

Glazūrai

  • 100 grami sviesta vai margarīna
  • 50 grami sasmalcinātu mandeļu
  • 100 grami auzu pārslu, 150 grami vaniļas cukura
  • 100 grami piena

 

Pildījumam

  • 400 grami vaniļas saldējuma
  • 200 grami saldā krējuma
  • 1 citrons

 

Pagatavošana:

Saputo sviestu, cukuru un olas. Pievieno lēnām pienu un ar cepamo pulveri sajauktus miltus. Uz pannas virsmas uzklāj cepamo papīru un vienmērīgi ieklāj mīklu.

Izkausē sviestu un tajā iejauc pārējās glazūrai domātās sastāvdaļas. Iegūto biezenīti dāsni uzklāj uz mīklas. Pa to laiku līdz 200–220 grādiem sakarsē cepeškrāsni. Liek iekšā un cep aptuveni 20–25 minūtes.

Pildījumam. Nomizo citronu. Kārtīgi izmērcē miziņu un sīki sasmalcina. Saputo saldo krējumu un sajauc ar saldējumu, piejaucot citrona miziņas skaidiņas.

Izceptai kūkai ļauj drusku atdzist, to pārgriež uz pusēm un bagātīgi pa vidu ieziež vaniļas saldējuma pildījumu.

Baudāma ar labu kapučīno vai tēju jaukā draugu un mīļās ģimenes sabiedrībā.

Mutē kūstošās mandeļu maizītes

Ziņo redaktoram par kļūdu!

Ziņo redaktoram par dzēšamu komentāru!

 

Jaunākais no izklaides

Vairāk

Valūtu kursi

17.10.2017
Ienākt apollo.lv